Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

 

Şehit Er Erkan AKDENİZ İlkokulunun Kısaca Tanıtımı

 

Okulumuz, Iğdır Merkez Pir Sultan Abdal Mahallesi İlham Aliyev Caddesinde 13500m² hazine arazisi üzerine Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılmıştır. 2011 başı itibarıyla yapımı tamamlanan okula; 04/01/2011 tarihli ve 2011/1 nolu Milli Eğitim Müdürleri Danışma Kurulu Kararı ile Iğdır'ın Halfeli Beldesi kütüğüne kayıtlı ve Şemdinli/Hakkari Mandalik Tepe Üs Bölgesinde çıkan silahlı saldırıda çatışma sonucu 06 Temmuz 2010 tarihinde şehit olan Erkan AKDENİZ'in adının verilmesi uygun görülmüştür.  Valilik Makamının 12/01/2011 tarihli ve 000447 sayılı oluru ile okulun adının "Şehit Er Erkan AKDENİZ İlköğretim Okulu" olması resmiyet kazanmıştır. Okulumuz 2011-2012 eğitim-öğretim yılında hizmet vermeye başlamıştır. Betonarme olan okul binası bodrum + 3 kattan oluşmaktadır. Kalorifer ile ısınmaktadır. Alt ve üst yapı bakımından fiziksel olarak eksiği bulunmamaktadır.

 

           Hoş bir mimariye ve geniş bir bahçeye sahip olan okul binası, 24 derslik ve bunun yanında idari ve yardımcı birimleri (Spor Alanları, Laboratuvar, Kütüphane, Bilişim Teknolojileri Sınıfı, Kantin, Teknoloji ve Tasarım Sınıfı, Arşiv, Çok Amaçlı Salon)  bünyesinde barındırması bakımından fiziki olarak eğitim öğretim açısından oldukça uygun bir ortama sahiptir. Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı'nın çıkardığı 6287 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun (4+4+4) kapsamında yaptığı düzenlemeyle 2012/2013 eğitim öğretim yılından itibaren Şehit Er Erkan AKDENİZ İlkokulu ve Şehit Er Erkan AKDENİZ Ortaokulu şeklinde iki ayrı okul aynı binada olmak üzere eğitim öğretime devam etmektedir.

 

            Normal eğitim yapılan toplam okulumuzdatoplam 15 derslik mevcut yaklaşık 300 öğrenci öğrenim görmektedir. 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 22 öğretmen, 1 memur ve 5 hizmetli bulunmaktadır.

 

            Okulumuz sınav ortalaması, ilimiz ortalamasının üzerindedir. Her yıl bu ortalamasını yükseltmektedir. Hedefimiz ülke ortalamasının her zaman üzerinde olmaktır. Bir çok öğrencimiz istediği ortaöğretim kurumuna yerleşmiştir. (Fen, Sosyal Bilimler. Anadolu Liseleri vb.)

 

       Okulumuz sosyal, sportif ve kültürel alanlarda da oldukça aktiftir. Bu alanalarda öğrencilerimiz gerek yerel, gerekse bölgesel kategorilerde başarılar/dereceler elde etmişlerdir. Satranç ve masa tenisi alanlarında il dereceleri bulunmaktadır. Ayrıca masa tenisi alanında 2013 ve 2014 yıllarında bölge elemelerinde ilimizi okulumuz temsil etmiştir. Yine atletizm ve tekwando branşlarında Türkiye elemelerine katılarak derece elde eden öğrencilerimiz mevcuttur. Kültürel alanda yapılan resim, şiir, slogan ve kompozisyon yarışmalarında da öğrencilerimiz birçok başarı elde ederek il ve bölge dereceleri kazanmışlardır. Ayrıca Okulumuz 2014 yılında Polonya ile AB Ulusal Ajans Comenius İkili Okul Ortaklığı Projesi gerçekleştirmiştir. Bu proje ile 2 öğretmen, 10 öğrenci hareketliliği gerçekleştirilmiştir

09.01.2013 1690